Results for wkk werking

wkk werking
 
WKK WARMTEKRACHTKOPPELING JAVAC.
Daarom wordt een WKK ook bij voorkeur op de warmtevraag gedimensioneerd. De elektriciteitsopwekking wordt hierbij gebruikt om de warmte op de gewenste temperatuur te produceren, en zorgt daardoor voor minder exergieverlies en voor een meer rationeel energiegebruik. Het principe van warmtekrachtkoppeling kan verder uitgebreid worden door ook tri generatie te beschouwen.
Het Autonome Huis: Senertec.
De warmte die in de motor wordt gegenereerd met een geïntegreerde warmtewisselaar en kan gebruikt worden voor verwarming en het produceren van sanitair warm water. Door deze warmtekrachtkoppeling WKK besparen we niet alleen een aanzienlijke hoeveelheid brandstof, maar ook voorkomt men een hoge CO2-uitstoot.
Warmtekrachtkoppeling: warmte en elektriciteit uit aardgas Colruyt Group. Display content menu. Display portlet menu.
Naar het overzicht. Lees ons jaarverslag 2019/20. Naar het overzicht. Naar het overzicht. 0 data'7-search-press'.searchResults.entries.length' 0 searchInputText.length 3." Zoek verder in verhalen. Zoek verder in financiële persberichten. Zoek verder in mediamateriaal. Viewer voor webcontent. Warmtekrachtkoppeling: warmte en elektriciteit uit aardgas.
Voorziening Warmtekrachtkoppeling Gids Duurzame Gebouwen.
Toegang tot de tool COGENoptitherm voor een juiste dimensionering van een warmtekrachtkoppelingsinstallatie op aardgas voor een collectieve woning. Wat zijn de technische criteria voor de installatie van een wkk systeem? Algemeen gesproken wordt de wkk-installatie afgestemd op de vereiste thermische belasting. Hoe hoger en constanter deze thermische belasting verwarming en sanitair warm water, hoe interessanter warmtekrachtkoppeling beperking van aan en uitschakelen, beter rendement, beperking van het onderhoud enz. De rendabiliteit zal ook afhangen van de behoefte aan elektriciteit en van de samenhang tussen het elektrische en het thermische profiel. Ideaal gezien moet een wkk-installatie jaarlijks minstens 4000 uur werken bij volledige belasting. Op basis van de grafiek van de thermische belasting, ook warmteverbruikscurve genoemd, kunnen we nagaan hoeveel uur een wkk-installatie in de loop van het jaar warmte en elektriciteit kan leveren bij vol vermogen. De warmteverbruikscurve geeft de vraag weer naar warmte per uur, in dalende volgorde. Deze weergave toont het aantal uren waarin de wkk-eenheid op volle kracht draait wanneer deze afgestemd is op een bepaald percentage van de maximale vastgestelde vraag naar warmte.
Enprove Ontdek hoe een WKK je energiefactuur verlaagt.
Energie Monitoring Analyse. Wie zijn wij? Energie Monitoring Analyse. Wie zijn wij? Ontdek hoe een WKK je energiefactuur verlaagt. Ontdek hoe een WKK je energiefactuur verlaagt. De energiesector ondergaat al enkele decennia een evolutie richting groene brandstoffen en efficiëntere technologie. Warmtekrachtkoppeling WKK of cogeneratie speelt op beide in door het simultaan opwekken van warmte en elektriciteit op basis van aardgas, biogas of andere. Werking van een WKK. De meest voorkomende vormen van een WKK zijn een biogasmotor, gasturbine, stoomturbine en een stoom en gascentrale STEG. De voorbije jaren werden verschillende variaties uitgewerkt, zoals de Stirlingmotor en micro en mini WKKs, zoals een gasmotor en gasturbine vooral voor residentiële toepassingen. Een gasmotor is een motor die, aangedreven door aardgas, via een alternator elektriciteit produceert. Daarnaast komt er warmte vrij onder de vorm van rookgassen en warmteverliezen. De rookgassen kunnen ingezet worden om warm water of stoom te produceren. De warmteverliezen kunnen gevaloriseerd worden voor de productie van warm water. Met een WKK heb je 16% minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid elektriciteit en warmte te produceren dan bij gescheiden productie. Dit is berekend op basis van het referentierendement of het te verwachten rendement van een goedwerkende WKK.
WKK Linea Trovata.
WKK voor particulieren is enkel interessant indien er een voldoende grote warmtevraag is. Dat betekent dat lage-energiewoningen niet geschikt zijn voor WKK-toepassingen, tenzij als bijvoorbeeld een zwembad dient verwarmd te worden. De meeste toepassingen voor de zogenoemde micro-WKK zijn terug te vinden in renovatieprojecten van oudere woningen vanaf een warmtevraag van ongeveer 20.000 kWh. Voorlopig zijn verschillende bekende leveranciers zoals Viesmann en Vaillant volop in productontwikkelingsfase en de eerste toestellen worden op de markt verwacht eind 2011, begin 2012. Vandaag is er een particulier model beschikbaar, m.n. Whispergen klik hier om de werking te bekijken.
TechnischeGegevensWKK Fluvius.
Snel aan de slag. Neem contact op. Scroll To Top. Gasgeur 0800 65 0 65. Storingen en defecten 078 35 35 00. 078 35 35 34 zonaal tarief. maandag tot vrijdag: van 8 tot 20u. zaterdag: van 9 tot 13u.
WKK-CURSUS DEEL 6: GAS EN STOOMTURBINES WARMTENETTEN Ode.
31 oktober 2019. Tijdens deze opleidingsdag worden de gas en stoomturbines van A tot Z ontleed, zowel de werking, de hoofd en subcomponenten, het controlesysteem, de bedrijfsvoering, het onderhoud alsook de toepassingsgebieden komen aan bod. Experts van dienst zijn Wim Van Den Mosselaer Siemens, Bart Cools CallensVyncke en Laurent van den Berg Solar Turbines. Na de middag verleggen we de focus naar warmtenetten met 2 voortrekkers in de warmtenetwerk-sector in Vlaanderen: Bram Pauwels van Beauvent en Hartwin Leen van Kelvin Solutions. Warmtenetten en WKK kunnen een mooi duo vormen. Wat zijn de belangrijkste elementen in de ontwikkeling van een warmtenet, en hoe past een WKK daarin thuis?
Wat is een WKK of warmtekrachtkoppeling? Energids.
De elektriciteit wordt dan weer door Sibelga op het net gebracht. Uiteraard hangt de werking van de wkk nauw samen met de weersomstandigheden. Zodra het beter weer wordt, verwarmen we de gebouwen minder en produceren we dus ook minder energie via de wkk. Een wkk werkt het best wanneer je ze op nominaal vermogen benut, daarmee bedoel ik op vol of zo goed als vol vermogen. Daarom heeft Sibelga 2 machines in cascade geïnstalleerd. Tijdens het tussenseizoen wordt er één gebruikt op vol rendement, en in de winter de twee. Zo kunnen we de gebruiksduur van deze installatie in de lente en de herfst opdrijven." Mis onze nieuwe tips niet. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks praktische energieweetjes. Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Lees er alles over in ons privacybeleid. Schrijf mij in. Op hoeveel groenestroomcertificaten heb ik recht? Is een micro-wkk of warmtekrachtkoppeling interessant voor particuliere woningen? Wat is een flexibiliteitsmarkt en wie kan eraan deelnemen?
Luminus Warmtekrachtkoppeling: produceer zelf warmte en elektriciteit.
Wenst u meer informatie over dit product? Een team van experten staat voor u klaar. Is een warmtekrachtkoppeling iets voor uw onderneming? Heeft uw bedrijf een grote elektriciteits en warmtebehoefte? Hebben uw industriële processen onder andere warme lucht en/of warmte nodig? Heeft uw bedrijf nood aan veel verwarming voor uw lokalen en/of een grote hoeveelheid sanitair warmwaterverbruik? Bedraagt uw gasverbruik of het verbruik van een andere warmtebron meer dan 500 MWh/jaar? Hebt u één of meermaals ja geknikt? Dan is een WKK iets voor u. We bespreken graag een oplossing op maat van uw onderneming! Contacteer onze experten Download onze productfiche. Luminus biedt u de totaaloplossing voor uw warmtekrachtkoppelinginstallatie. Wij beheren het project van A tot Z. Onze experten sturen het project aan, we realiseren de installatie en monitoren de werking voortdurend. We onderzoeken uw bedrijfsbehoeften en het verbruik van uw onderneming. We voeren een haalbaarheidsstudie uit en ondersteunen u bij het administratieve beheer van het project. We zorgen voor de installatie en alle aansluitingen en testen alles voor de opstart. We monitoren en doen zowel onderhoud als interventies.
WKK of brandstofcel: wat is het voordeligst?
Dat kan op basis van aardgas. Een belangrijke voorwaarde voor de installatie van een warmtekrachtkoppeling is dat er voldoende warmtebehoefte én stroombehoefte moet zijn. Pas wanneer deze voorwaarde vervuld is, is de aankoop van dit toestel ook effectief interessant. Een micro-WKK voor particulieren. Tegenwoordig kan je ook thuis een warmtekrachtkoppeling laten installeren. Geen reuzegroot toestel, maar een compact apparaat dat weinig plaats inneemt. Het principe van de restwarmte bij een micro-WKK. Het grote voordeel van een warmtekrachtkoppeling bij je thuis is dat je geniet van een uitzonderlijk hoog energierendement. De warmte die ontstaat gaat in grote elektriciteitscentrales vaak verloren als restwarmte. Een WKK-installatie gebruikt deze restwarmte voor de verwarming en voor het opwarmen van het kraantjeswater. Daardoor behaalt dit toestel een rendement dat dubbel zo hoog ligt als wanneer elektriciteit en warmte los van elkaar worden geproduceerd. Brandstofcel warmtekrachtkoppeling voor gezinswoningen. Nieuw en straf. Dat is de brandstofcelverwarming die via het principe van warmtekrachtkoppeling werkt. Dit compacte toestel neemt amper 065, m van de oppervlakte in beslag. De omzetting van aardgas zorgt voor de opwekking van warmte en elektriciteit. Je kan dit innovatieve verwarmingssysteem laten installeren op de aardgasaansluiting die aanwezig is in je woning.
WKK Z-Energy Gas.
Sibelga volgt de werking vanop afstand op en monitort de resultaten zorgvuldig. Met alle WKK-projecten die Sibelga de voorbije twee jaar begeleidde in Brussel, werd in totaal zo al 11.000 ton CO2 bespaard. Volgens Kris De Wit van Gas.be is de WKK een slimme investering. In de toekomst zal er steeds meer groen gas worden ingezet. Ook dan zal de WKK een efficiënte manier blijven om basisenergiebronnen om te zetten naar eindenergie.

Contact Us